BELYSNING TIL VÅRT FARGEVALG – TILBAKE TIL TEGNEBENKEN HOS IN-DESIGN.

Belysning, Beverskaret, Inspirasjon, Interiør

BELYSNING TIL VÅRT FARGEVALG – TILBAKE TIL TEGNEBENKEN HOS IN-DESIGN.

Belysning, Beverskaret, Inspirasjon, Interiør

Belysning har stor betydning for det endelige resultatet i en bolig. Både farger, linjer og teksturer endrer seg ved hjelp av lys.

Vi tok en time med interiørkonsulent Rita Saltveit hos In Design i Haugesund. For å være helt sikre på at vi velger de riktige fargene til veggene i alle rom, er det godt å få profesjonell hjelp til å få laget en belysningsplan.

in-design-rita

En interiørdesigner har som regel god kjennskap til hvordan de forskjellige tonene vil fungere sammen. Farger påvirkes ikke bare av hverandre, men også av hvor store rommene eller flatene er, og ikke minst av belysning.  Vi har valgt en rekke spennende farger til vår leilighet i Beverskaret. Det er ikke mange hvite flater, men derimot mye lys fra store vinduer, og lyst gulv og tak.

in-design-colors

Belysning fra Secto design

For at leiligheten skal ha rikelig belysning, skal vi ha endel downlights med dimmere i ulike soner. Men vi ønsker også en del andre lamper. En detalj som skal gå igjen i mange av rommene er spiler i tre. Vi ble derfor en veldig begeistret da forslaget fra Rita var lampene fra Finske Secto design. Disse har vi sett i flere restauranter og de gir et helt nydelig, varmt lys. Secto finnes i mange varianter, og er av spiler av tre med forskjellige farger på utsiden. Secto vil bli helt perfekt i gangen vår, både som taklampe og vegglampe. Nå gjelder det bare å velge det designet vi ønsker!

in-design-secto

in-design-secto-2

265 fra Flos

I stue- og kjøkkendel ønsker vi ikke så mange takpunkter,  siden vi har downlight sonene. Vi ønsker å kunne stå fritt i forhold til plassering av møbler. Med oss tar vi en nydelig kobbertaklampe med kuler, som skal få plass i et hjørne ved vinduet. Den vil fungere som en installasjon. Vi har også en stålampe i tre med sort skjerm og fot som vi skal ha med oss. Men vi trenger en lampe over spisestuen. Her viste Rita oss lampen 265 fra Italienske Flos. Denne gir en belysning som kan beveges rundt i  rommet fra et feste på vegg. Dermed kan vi lyse opp både spisebord eller plassere den over pianoet. I følge belysningsplanen mangler vi nå en lampe over sittegruppen, samt over kjøkkenøy. Men Rita er på planen og skal lete etter noe helt spesielt her også.

in-design-265-lamp

Vi gikk også gjennom belysning på baderom, og fikk noen skikkelig spennende innspill her. Det blir nok en kombinasjon av belysning med både uplights, downlights og lamper som fungerer på baderom. Dette kommer vi tilbake til senere. Utvalget i belysning er stor, og In Design har et godt utvalg med designlamper. Det er bare å boltre seg i brosjyrer !

in-design-workspace