Teglstein, en tidløs trend med urbane og rustikke undertoner.

Beverskaret, Fliser, Inspirasjon, Kjøkken

Teglstein, en tidløs trend med urbane og rustikke undertoner.

Beverskaret, Fliser, Inspirasjon, Kjøkken

Bruk av teglstein i interiør har blitt en voksende trend. I norsk interiør har dette dukket opp med jevne mellomrom.

Ofte er teglstein forbundet med gamle, rustikke mursteinshus. I Norge var trenden også stor på interiørfronten i moderne hus på 1970-tallet. Gjerne i form av en stor peis eller som detaljer i grunnmuren.

Selv vokste vi opp i hus med en slike store peiser i teglstein. Huset vi har bodd i de siste 15 årene er fra samme tidsperiode som husene vi vokste opp i. Da vi åpnet opp mellom stue og kjøkken, kom det fram en teglsteinsmur skjult av et par cm murpuss. Vi tok hammer og hoggjern fatt og hakket bort alt pusset og fikk fram den flotte, rustikke muren. Den ble behandlet med et tynt lag av vann og hvit akrylmaling for å få et kalket preg.  Muren i teglstein har satt sitt preg på stua og vi har blitt en viktig del av vårt interiør.

teglstein i stua

Teglstein mellom stue og kjøkkenløsning i huset vårt.

teglstein og peiskos

Vi fjernet murpuss og fikk fram den flotte muren i teglstein.

Siden vi ikke kan ta denne med oss, ønsker vi å få til et lignende uttrykk i leiligheten vår. Vi har valgt en åpen stue- og kjøkkenløsning også her, og ønsker oss en New York studio følelse med vegg i teglstein på kjøkkendelen. Siden ekte murstein vil veie ganske mye, ser vi på mursteinsfliser hos vår leverandør Frøland Flis. De har teglsteinsfliser fra Italienske Rondine ceramica.  

Teglstein Frøland

Rondine har et godt utvalg av fargevarianter, og i tillegg vil også valget fargen på fugene være avgjørende for det endelige uttrykket. Det er viktig for oss at det ser ut mest mulig ut som en ekte mursteinsvegg, og ikke som perfekte fliser. Det er også mulig å bruke gamle murstein og lage fliser av disse ved hjelp av flisekutter. Dette er nok ganske tidkrevende, og man må da også ha god tilgang på murstein, men resultatet blir nok mere autentisk.

Teglsteinsfliser fra Rondine

un_bagno_di_stile2

hd_amb_1

hd_amb_9

Vi håper å få det uttrykket vi ønsker.  En rustikk, tidløs teglsteinsvegg som setter sitt preg på resten av leiligheten. Så nå gjelder det bare å velge de riktige flisene !