Hvilke farger skal vi velge til vårt nye hjem?

Inspirasjon, Interiør

Hvilke farger skal vi velge til vårt nye hjem?

Inspirasjon, Interiør

Det er jammen ikke enkelt å velge farger til vårt nye hjem!  Som designere jobber vi med farger og form hele tiden.

Vi kan vel trygt si at vi er ganske nerdete på dette med fargeskalaer og nyanser.

I jobben vår med kolleksjoner og produkter velger vi ofte farger som tar hensyn til sesonger og trender.  Når vi nå skal velge farger til leiligheten vår er det andre hensyn som skal tas.

I hjemmet er det farger vi skal leve i og med over lang tid! Huset vi bor i nå har  hvitt som base, med bruntoner som supplement. Vi er veldig glade i farger fra naturen, både i interiør og i garderobe. Naturen inspirerer oss som designere, og gir oss energi i hverdagen.  Derfor er dette farger vi også ønsker å ta med oss inn i vårt nye hjem.

Fargevalg Lady interiør

I dag har vi vært på Strandgaten Maling, Gulv & Tapet og plukket med oss en bunke fargeprøver og brosjyrer fra Jotun Lady.  Det er mange nyanser av de fargene vi liker, så her gjelder det å se på prøvene flere ganger. Fargene forandrer seg veldig etter hvordan lyset er både ute og inne i løpet av døgnet.  I tillegg finnes det også flere typer glans eller matthet. Det er med andre ord ikke så lett å ta en avgjørelse!

lady-jotun-timian

Leilighetene i Beverskaret slipper inn mye lys fra vest med sine store vindusflater og ekstra takhøyde. Derfor føler vi at vi kan tillate oss å leke med en litt dypere palett. Vi har ikke sett på en eneste hvitnyanse for stue, gang , kjøkken eller soverom!  Det er enkelte detaljer i interiøret vi er veldig sikre på. Som for eksempel at vi ønsker et sort kjøkken, et lyst gulv og innslag av teglstein. Vi har også lyst til å bruke mye treverk i møbler og detaljer, og har en konjakk-farget skinnsalong som skal passe inn.  Derfor vil vi finne farger som går godt sammen med disse elementene.

Lady jotun kalkmaling

Farger fra Lady Jotun

Vi finner det meste av vår inspirasjon på Pinterest. Der det ligger mange ideer og fargetrender til interiør. Vi er ekstra glade  Jotun Lady sine paletter.  Det finnes i tillegg mange andre leverandører som også har flotte fargekart.

Å leke med farger og materialer er veldig hyggelig arbeide, spesielt utover kalde høstkvelder. Det blir nok noen runder til med både interiørkonsulent og malerfirma før vi klarer å lande på våre endelige valg!

Farger fra Jotun Lady