FARGEVALG OG TEKSTURER ER EN VIKTIG DEL AV INTERIØRET.

Farger, Interiør, Trender

FARGEVALG OG TEKSTURER ER EN VIKTIG DEL AV INTERIØRET.

Farger, Interiør, Trender

Fargevalg og teksturer er en stor del av interiøret i en bolig. Vi har vært på besøk hos Strandgaten Maling, Gulv & Tapet for å se på trender og lære litt om forskjellige teknikker.

Vi ble tatt godt imot en fredag der vi fikk servert en matbit først. Dette tilbyr de alle kunder som stikker innom i butikken om fredagene. Så utrolig hyggelig start på et møte! Med mett mage kunne vi derfor ta fatt på en lang runde i butikken blant farger, mønstre og teksturer.

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-jotun-glans

Hos Strandgaten MGT har de et rikt utvalg av fargeprøver på Jotun maling for både interiør og eksteriør.

Espen Eriksen tok seg god tid til alle våre spørsmål og viste oss et bredt utvalg, og god kunnskap om alle produktene.

Er du glad i å jobbe med farger, sånn som oss, så er dette en butikk full av inspirasjon! Det er viktige, men vanskelige valg å ta. Fargevalg kan påvirke oss mentalt, og skape stemninger i måten lyset fanger opp de forskjellige nyansene. I tillegg er spiller tekstur en viktig rolle i interiøret.

For deg som er glad i mønster, er det en masse flotte tapeter og på vegg og i bøker man kan bla seg gjennom. Både klassiske mønstre, geometriske former, dyremønstre og blomstrende trær til å dekorere veggene med. Her finnes også et godt utvalg av vegg-til-vegg tepper, parkett, laminat og vinyl til gulvet. Man kan lett bruke en halv dag her på å finne alt man trenger til ethvert rom!

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-tapetvegg

Stort utvalg av tapeter

 

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-teppeprover

Myke og gode vegg-til-vegg tepper

 

Jotun Lady

Hos Strangaten fører de vår favoritt interiørmaling Jotun Lady. Vi har lenge fulgt med på de flotte trendsidene til trend- og fargeekspert Lisbeth Larssen på  Lady Inspirasjonsblogg . Her finner man nye og eldre trendbilder fra Jotuns utvalg, og mange flotte interiørtips. Det er ekstra gøy å få tips om hvilke farger som passer sammen. Det ligger også Instagram bilder her fra private hjem som har tagget fargens navn i postene sine. På denne bloggen kan man søke fargeråd i et eget felt, om man har funnet en fargeprøve man liker for eksempel. Da kan man få svar fra Jotun med tips om hvilke farger som er fine sammen med denne. Det er også gode tips om forskjellige typer maling, glans og teknikker. Det samme kan du selvsagt også få hjelp til hos  Raglamyr MTG, men det er alltid fint  å gjøre litt research først. Da kan møtet med butikk bli mere effektivt!

lady-pure-color-1362-olive-brown-og-10001-dijon-yellow-1

Bilde hentet fra Jotuns blogg

lady-pure-color-9938-dempet-sort

Bilde hentet fra Jotuns blogg

 

Vi tror vi har landet på de fargene vi ønsker i vår fargeskala i leiligheten i Beverskaret. Varme naturfarger er det vi trenger for å føle oss hjemme, ettersom vi er veldig glade i naturen og naturmaterialer. Ettersom leiligheten slipper inn mye lys fra store vindusflater i vest og vinduer mot sør – og øst, så tåler den en litt dypere fargeskala. Vi ønsker å få en umiddelbar lun og varm følelse når vi kommer hjem. Det håper vi å få til med farger og materialvalg, og lyssetting. Vi kommer tilbake i et senere innlegg med våre endelige fargevalg, rom for rom. I mellomtiden kan vi anbefale et besøk hos Espen og hans kollegaer for en masse inspirasjon, og alt du trenger til vegger, tak og gulv i ditt hjem.

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-jotun-takmaleprover

Fargevifte med utvalg av takmaling fra Jotun

 

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-tapetprover

Tøffe tapeter med skinneffekt

 

raglamyr-maling-gulv-og-tapet-jotun-maleprover

Fargeeksempler fra Jotun Lady