Formbar glasskunst til leiligheten vår i Beverskaret.

Belysning, Interiørinspirasjon, Kunst

Formbar glasskunst til leiligheten vår i Beverskaret.

Belysning, Interiørinspirasjon, Kunst

I sommer åpnet Formbar Glassverksted dørene til sine lokaler med verksted og galleri i Haugesund Sentrum. Det er så spennende med nye, lokale konsepter og kunstnere som setter farge på byen vår.

Formbar Glassverksted er byens aller første glassblåserverksted. Verkstedet drives av Julie Shirani Kausland, Eirin Bjørsland Hansen og Kirsten Vikingstad Storesund fra Bergen, Elverum og Karmøy. Vi er veldig stolte av at disse jentene valgte å etablere seg i Haugesund!

Verkstedet til Formbar ligger i Kirkegata 95 i Haugesund, i noen gamle lokaler som blant annet har vært NSB busstasjonverksted. Her er det både verksted og studio med butikkutsalg av de flotte,  unike glassprodukter som produseres her. Vel verdt å ta seg en tur når man er på jakt etter noe helt spesielt i gave som ikke finnes overalt. Jentene har også utstillinger over hele landet med sin glasskunst.

formbar-9

formbar-10

Vi har tidligere skrevet om våre belysningsvalg til leiligheten i Beverskaret. Over kjøkkenøya,  som er noe av det første man treffer på når man går inn i stua,  hadde vi et ønske om en helt spesiell pendellampe. Det skulle vise seg å være helt umulig å finne, men så dukket det opp noen lamper fra Formbar som vekket en idè til live!

formbar-8

Vi har arvet noen fantastiske champagneglass fra Kristines mor, som samlet på disse på 60-tallet.  De er fra Hadeland og er smaragdgrønne med klar stett. Glassene hadde vi bare 5 stykk av , og har i mange år lett etter flere. I sommer var vi så heldige å finne ni til på en brukside på facebook. Den dype, smaragdgrønne fargen er helt nydelig, og vi ønsket oss pendellamper til å ha over kjøkkenøya i akkurat denne fargen.  Vi tok med oss et av glassene opp til Formbar Glassverksted sammen med en sort lampesokkel og ledning fra Clas Ohlson. Sammen med jentene på Formbar satte vi oss ned og la fram våre tanker og ønsker.  Kirsten hadde gode ideer på hvordan dette kunne løses, og etter at formen var bestemt, lot vi resten være opp til jentene.

formbar-4

formbar-5På fredag var vi igjen på Formbar og fikk se resultatet, og det overgikk alle forventninger! I håndblåst glass har jentene klart å blåse to fantastiske glasskupler basert på formen av våre Hadeland glass. Dybden og fargen på glasset matcher perfekt de smaragdgrønne champagneglassene, og kuplene er helt unike i sin form. Siden de er håndblåst og ikke støpt i form, er kuplene ikke 100% identiske, noe som gir enda flottere uttrykk. Disse lampene vil bli fantastiske, hengende kunstverk som vi kommer til å sette utrolig stor pris på i mange år fremover!

formbar-3

formbar-1

formbar-2

At lampene er lokalproduserte og one-of-a-kind, gjør dem enda mere verdifulle for oss. Vi gleder oss veldig til å få dem opp i leiligheten. Mot det sorte kjøkkenet og kobbervifte fra Designa Kjøkken og teglsteinsfliser fra Frøland Flis tror vi grønnfargen kommer ekstra godt frem.  Resultatet skal dere selvsagt få se senere! Inntil da anbefaler vi å ta turen til jentene hos Formbar Glassverksted for å se på alle de flotte produktene de har i butikkutsalget.

formbar-6

formbar-7