Grønt er skjønt, en inspirasjonstur i et grønt interiør-landskap.

Farger, Inspirasjon, Interiør, Trender

Grønt er skjønt, en inspirasjonstur i et grønt interiør-landskap.

Farger, Inspirasjon, Interiør, Trender

Grønt er skjønt og håpet er lysegrønt, sies det.  Jeg  elsker naturen og de forskjellige årstider og fargene som skifter med disse. Det er ingenting som gir mere energi enn når nakne greiner fylles med nytt, grønt liv av varme solstråler.

Etter en lang og grå vinter gleder sikkert du deg også våren. Våren er for meg den aller beste årstiden. Jeg elsker følelsen jeg får den morgenen jeg oppdager at den solfylte helgen har forandret hele landskapet rundt meg . Det er noe med grønt som minner meg om nye muligheter. Jeg ønsker meg den samme følelsen våren gir meg innendørs.

timian-grønt-inspo

Grønne planter

Lenge har grønne planter for meg vært forbundet med noe gamle folk steller med.  Det siste året har trenden med grønne planter i interiøret vokst seg stor.  Palmer og sukkulenter inntar stua. Frodige og grønne skaper de nytt liv til interiøret.

Jeg kan ikke påstå at jeg er født med grønne fingre.  Ekstrajobben i blomsterbutikken som jeg tok som student har heller ikke hjulpet. Til og med kaktuser har ikke overlevd i stua hjemme hos meg. Men jeg er veldig glad i denne nye trenden,  så jeg har bestemt meg for å gjøre et nytt forsøk denne våren.

grønt - inspirasjon - piano

grønt inspo - grønne planter

Jotun Timian

Også i fargeskalaen til interiørtrendene er det mye grønt og grønne toner. Både på møbler, tepper, puter og vegger finner man nyanser fra oliven til sjøgrønt. Vi har for lengst bestemt oss for at vi ønsket oss en dempet, grønn farge i gangen i Beverskaret. I en leilighet er det ofte korridoraktig preg på gangene. Vår gang skal være lun og hyggelig, og vi vil derfor male den med en grønnfarge som ønsker deg varmt velkommen til oss. Valget er Jotuns Timian 8304 . Dette er en dempet mosegrønn farge som passer sammen med både hvitt,  naturfarger og sort.

Grønn inspirasjon - timian jotun

Smaragdgrønt

Også i stua ønsker vi oss innslag av grønt. Vi har forelsket oss i en vakker, smaragdgrønn tone, som vi håper å finne noen fine speilfløyelsputer  og kanskje en stol eller et gulvteppe. Denne fargen vil passe så godt til vår konjakfargede skinnsofa, og sorte vegger.

Mens vi venter på at våren skal komme for fullt, kan vi i mellomtiden gjøre det grønt og frodig innendørs. Så håper jeg bare at fingrene blir litt grønnere etterhvert også.

Grønt stue inspo

 

Grønt inspo interiør

Grønt inspo interiør