Downlight som grunnbelysning.

Belysning

Downlight som grunnbelysning.

Belysning

En god grunnbelysning har vært et viktig del av planleggingen av den nye leiligheten.  Det er endel hensyn å ta når vi skal bestemme belysning i leiligheten vår i Beverskaret.

Ettermontering av belysning blir fort kostbart, derfor er det viktig at vi har tenkt grundig igjennom hva vi ønsket. Vi har fått tegnet en god belysningsplan til leiligheten. Den fikk vi god bruk for når vi skulle sette opp bestillingen hos Haugesund Elektriske AS, som er EL-leverandør for prosjektet i Beverskaret.

 

haugesund-elektriske-tegninger

I vår forrige bolig fikk vi montert vi dimmbare downlights og var veldig fornøyd med dette som grunnbelysning. Selv om trenden nå er mye uplights på vegg eller småbelysning, ønsker vi allikevel å ha downlights som grunnbelysning i Beverskaret. Hos leverandør Haugesund Elektriske AS bestemte vi oss for å gå for SG Amaturen produkter.

junistar_soft_envir

Filosofien med SG produktenes design og funksjonalitet, er å gi kundene muligheten til å lage attraktive og miljøvennlige effekter gjennom bruk av riktige belysningsprodukter. SG produktene er utviklet med fokus på enkel installasjon, funksjonalitet og et enkelt vedlikehold. Produktene utvikles ved hovedkontoret i Lillesand av dyktige ingeniører og industridesignere. SG produktene imøtekommer dermed alle krav til høy materialkvalitet og gjenvinnbarhet.  Produktene er gjennom en meget streng kvalitetskontroll, og tilfredsstiller de gjeldene europeiske normer og sikkerhetsstandarder.

20999_sg_armaturen_as_junistar_square_8w_matthvit_1

junistar_gyro_square_matte_black_v8

SG Armaturen har utviklet en serie downlights som lar seg justere i ønsket retning. Disse har vi valg som grunnbelysning i gang, stue og baderom. Junistar Gyro Square Matt 8W Led,  har et prisvinnende design. De har ingen synlige bøyler eller skruer, og ligger innfelt i taket uansett hvilken retning den peker i.  Produktene gir et til et elegant og eksklusivt uttrykk. Med disse downlightene kan man enkelt vinkle lyset i alle retninger. De gjengir et flott lysbilde og fargeskala og  inkluderer en LED-pære med en levetid på hele 50.000 timer.  Vi har valgt matte, hvite downlights der vi har hvitt tak, og sorte der vi har sort tak.

led-inbouwspots-secom-gang

Downlights er perfekt når man ønsker å fremheve detaljer. Vi har dermed sørget for å ha en flate som lyset skal vippes mot som f.eks. garderober, bilder, reoler og gardiner. Når man retter en downlight mot et bilde på veggen belyser man mer enn bare bildet. Resten av rommet blir også belyst av strålene som blir reflektert i bildet og veggen. Da får vi et bløtt og behagelig lys inn i rommet.

77a2755d02019935c6903ffa09afe188

Lysbehovet øker med alderen, det sies at en  40-åring trenger dobbelt så mye lys for å oppfatte det samme som en 20-åring. Så god belysning er viktig å tenke på for oss. I tillegg til downlights skal vi ha en god del vegg-, bord- og stålamper viktig for å skape den atmosfæren vi ønsker.  Det er viktig å kunne dimme lyset ved bruk av downlights. Noen ganger ønsker man å skape en fin stemning, andre ganger trenger man kanskje arbeidslys. Vi deler derfor stuen inn i forskjellige dimmesoner , siden noen områder trenger mer lys enn andre.

junistar_gyro_envir1

På kjøkkenet har vi valgt en annen type grunnbelysning. Her går vi for en Gyro Cube Sort 8W Led, også fra SG Amaturen. Denne ligger utenpå takflaten, og vil bli et stilig designelement på kjøkkenet. De vil også skille seg litt ut fra resten av rommet, som er stue og kjøkken i ett. Vi er sikre på at den grunnbelysning med downlights blir veldig bra med de rådene vi har fått av Haugesund Elektriske for plassering av disse. Med denne på plass, kan vi finne frem til resten av lampene, som i tillegg til å gi lys skal være dekorative og passe til resten av  interiøret.

17401_sg_armaturen_as_gyro_cube_sort_8w_led_2700k_1

SG cube black