Vi lever landlivet i vårt midlertidige hjem med nostalgi og sjarme.

Inspirasjon, Interiør, Natur

Vi lever landlivet i vårt midlertidige hjem med nostalgi og sjarme.

Inspirasjon, Interiør, Natur

Livet på landet er herlig. Vi har flyttet til nostalgi og landlig sjarme, mens vi venter på at leiligheten i Beverskaret skal bli ferdigstilt.

I Juni flyttet vi fra huset vårt i Skåredalen til landstedet vårt på Viksemarka. Dette skal nå være vårt midlertidige hjem i noen måneder. I dette gamle jærhuset med lever vi en enkel livsstil med tømming av do og ingen oppvaskmaskin.

img_9585

Kontrastene blir nok ekstra store når vi flytter fra Siraståvå, som vi kaller dette stedet, til en hypermoderne leilighet i Beverskaret. Her i det gamle huset fra midten av 1800-tallet, lever vi en sjarmerende, enkel landstil. Denne lille gården ble bygget av Kristines oldefar. Det var den gang en liten gård som var i drift frem til rundt 1950-tallet. Her bodde det engang så mange som 7 voksne mennesker fordelt på to små rom og ett kjøkken på tilsammen 30m2.  På disse, få  kvatdratmeterene er det lavt under taket og stort hjerterom.

img_9569

img_9567

Her har vi tilbrakt så mange helger og ferier at vi virkelig føler oss hjemme. Vi valgte å selge huset vårt i Skåredalen så tidlig som mulig for å kunne flytte ut hit etter salget. Siden vi er så heldige å ha dette stedet, bare 10 minutters kjøretid fra Haugesund Sentrum, var valget enkelt.

 

img_9587

img_9590

Siden midten av `70-tallet  har dette vært familiens Vikses sommersted, og alle somre ble tilbragt her på «landet».  I årenes løp har det blitt utallige utbedringer, og huset med tilhørende låve har blitt godt tatt vare på. Her i Siraståvå koser vi oss med besøk av venner og familie, og selv om det er trangt om plassen er det alltid plass til en til.

img_9609

img_9575

img_9573

For snart 10 år siden giftet vi oss også her ute og hadde et fantastisk bryllup ute på marka. Gjennom egne barn og opplevelser har vi skapt egne minner fra stedet. De siste fire årene har det vært i vårt eie, og vi har kunnet sette vårt eget preg på stedet. Det har vært viktig for oss  å ta vare på den gamle sjelen i stedet, samtidig som vi har måttet gjøre endel praktiske endringer. Nå skal vi bo her frem til leiligheten i Beverskaret står ferdig engang på nyåret 2018. Vi må tømme do, vaske opp for hånd og hugge ved. Vi koser oss med fyr på peisen, «utekino» i hagestua og en god kopp kaffe!

img_9604
img_9558

For å kunne bo her har vi har fått installert vaskemaskin og god wi-fi, og enkelte rom bærer preg av at det nå bor to tenåringsgutter her. Å bo så tett på naturen med grønne marker og naboens sauer rundt oss er herlig! Her senker roen seg , og vi får feriefølelsen selv i en travel hverdag. Ventetiden til leiligheten i Beverskaret står ferdig blir ikke så lang når man har det godt. Om kontrastene fra landlivet til et moderne bygg blir stor, så blir den enkle livsstilen nok ikke så forskjellig.

img_9581

img_9594