Naturen rundt Beverskaret var avgjørende for vårt valg

Beverskaret, Natur, Uteområdet

Naturen rundt Beverskaret var avgjørende for vårt valg

Beverskaret, Natur, Uteområdet

Den flotte naturen rundt Beverskaret var en av grunnene til at vi valgte å kjøpe leilighet akkurat her.

Denne høsten har vært ubeskrivelig vakker. Med noen fantastiske soloppganger og solnedganger, og et lys som får fram de flotteste farger.  Det er herlig å ha et turområde like utenfor døren!

Flotte turløyper

Beverskaret byr på en av de fineste turløypende i Haugesund med en utsikt over sentrum og øyene i havet vest der ute.  Beliggenheten midt i mellom Vardafjellet og Storasundsfjellet er spennende for både store å små. Her finnes det oppmerkede løyper der du kan gå Haugesund på tvers eller ta en tur innover mot Skåredalen og Steinsfjellet.

Ut på tur i den flotte naturen rundt Beverskaret 1

Å være i nærheten av naturen er viktig for oss. Vi har både hund og katt, og det er viktig at vi har naturen rett utenfor dørene, slik at våre firbeinte familiemedlemmer skal føle friheten av en tur i skog og mark. Huset vi bor i nå er like i nærheten, så vi kjenner området godt. Gjennom årene har vi hatt mange flotte opplevelser med aking i bakkene ved Gåsavatnet , møte med rådyr i skogen og turer til toppen av Storasundsfjellet og Vardafjellet.

Ut på tur i den flotte naturen rundt Beverskaret 3

Forrige helg hadde vi en ettermiddagstur gjennom skogen for å gå på ”befaring” over området rundt byggetrinn 4 i Beverskaret. Solen sto lavt på den knallblå himmelen og lagde slike lange skygger som er så fine om høsten. Bladene på trærne hadde ennå ikke rukket å få de flotte høstfargene, men vi tråkket over høstlyng og en tyttebærtue her og der.  Vi prøvde å bevege oss så nære kanten ved baksiden av tomten vi turte, for å prøve å se hvor vår etasje ville komme i terrenget. Fundamentet på 2.etasje var støpt, og ved å bruke heisekranen på området som målebånd, kunne vi innbille oss beliggenheten til 4.etasje. For en utsikt det blir!

Ut på tur i den flotte naturen rundt Beverskaret 4

Det var vanskelig å se for seg at om ikke altfor lenge skulle det være tre nybygg langt oppi lia der vi sto. Vi er veldig spente på hvordan uteområdet bak byggetrinn 4 skal planeres ut planeres ut til et hyggelig grøntareal.

Uteaktiviteter

Noe av det guttene på 12 og 14 gleder seg mest over ved å flytte til Beverskaret, er de flotte uteaktivitene det er lagt opp til ved hvert byggetrinn. Her ser de frem til å ta i bruk fotballbanen, spille badminton, volleyball, bordtennis og mye mer! For de som har småbarn eller kanskje barnebarn på besøk, er det også en flotte lekeplasser. Det er veldig hyggelig å se at disse utearealene allerede er i godt bruk av både små og store.

Ut på tur i den flotte naturen rundt Beverskaret

Vi gikk ned til bakkenivå og så opp mot fjellskrenten der vi akkurat hadde stått, og var fra denne vinkelen fremdeles like forundret over hvor høyt det var opp dit!

Vi regner med det blir mange rapporter fra turene våre til Beverskaret 4 for å følge byggeprosessen! Det skal bli spennende å se hvordan himmelen, naturen og utsikten endrer seg i takt med årstidene og bygget som reiser seg litt etter litt.

Ut på tur i den flotte naturen rundt Beverskaret 5