Nisjevegg med plass til bøker, pynt og underholdning

hyller, Inspirasjon, Interiørinspirasjon, Stue

Nisjevegg med plass til bøker, pynt og underholdning

hyller, Inspirasjon, Interiørinspirasjon, Stue

Vi skal bygge en nisjevegg med plass til bøker, pynt og TV i leiligheten i Beverskaret.  Dette er en hyllevegg som skal være både dekorativt og praktisk.

Det er mange måter å lage en nisjevegg på. Vi skal ha en der vi kan skjule deler av hyllene med spiler på skinner. Da kan vi gjemme bort TV`en når den ikke er i bruk, eller gjemme bøker og ting så de ikke forstyrrer i synsfeltet når vi koser oss med en god film.

Nisjevegg fra pinterest

Nisjevegg med spiler room sketcher

Nisjevegg med spiler room sketcher

Vi har selvsagt trålet Pinterest for inspirasjon til nisjevegger. Vår skal ha sorte hyller med hylleplater. Det er ennå ikke helt bestemt om bunnfargen også skal være sort, eller om vi skal følge takfargen.  Selve nisjeveggen har vi tegnet nøye opp etter ønsket mål på alle hyllerommene, slik at vi bl.a. får plassert TV der vi ønsker det. Det har blitt tatt hensyn til avstand fra sittemøbler og størrelsen på Tv`en. Også ønsker vi ikke at alle rommene skal være helt like i størrelse. Det skaper litt mere dynamikk og liv hvis vi får presentert bøker og ting i hyller som passer i  høyde og bredde.

Ideen til spilene på skinner som skal skjule deler av  nisjeveggen fant vi også på Pinterest. Denne må vi få spesiallaget, og festeanordningen og skinnene må også fungere optimalt. Vi har snakket med noen møbelsnekkere og har fått et par forskjellige forslag til løsninger. Vi må også bestemme oss for hvilken farge og treverk spilene skal være i for at det skal være solid og aktuelt lenge. Dette blir jo ingen hylle som kan flyttes på.

Nisjevegg med spiler

Rommene i nisjeveggen skal ha delvis belysning. Det er så mye fine led-lys å få tak i som enkelt kan limes under hyller på en enkel måte. Vi kan velge å belyse de fineste tingene våre, og ellers la andre hyllerom med bøker være mørke. Se så fint det er å sette bilder i hyllene og lyse dem opp med led-lys!

Nisjevegg med led lys

Kanskje kan vi også lage noen dører i enkelte av rommene for å skjule helt enkelte ting vi trenger plass til, men som ikke er så fine å se på?

c09cc7ac343eca1055d47d5ca5833175

Flere ideer til nisjevegger finner dere på vår Pinterestmappe ! God inspirasjon