ROOMSKETCHER, ET MORSOMT DESIGNPROGRAM FOR INNREDNING

Beverskaret, Inspirasjon, Interiør

ROOMSKETCHER, ET MORSOMT DESIGNPROGRAM FOR INNREDNING

Beverskaret, Inspirasjon, Interiør

Det blir noen runder med plantegningene i et byggeprosjekt . Vi har brukt programmet Roomsketcher for å få et virtuelt inntrykk av hvordan leiligheten kan bli.

Det er en god stund siden Odd Hansen leverte plantegninger  av leiligetene i Beverskaret. Det er ikke lett å visualiere etter en plantegning.  Programmet Roomsketcher kan være et godt hjelpemiddel.

En plantegning mangler perspektiv og romfølelse.  Det er også endel ønsker og behov som kan by på både utfordringer.  Vi var ikke klar over at det var muligheter for endringer i planløsningen i Beverskaret. Etter vårt første møte med Rita Saltveit hos In Design fikk vi forslag til endringer som gir leiligheten et egenartet preg. Disse endringen tok vi med oss hjem og inn i programmet Roomsketcher.

Plantegning Roomsketcher

Roomsketcher er et gratis og brukervennlig program. Man må ikke være spesielt datakyndig, men det er litt tidkrevende å sette seg inn i.  Et perfekt leketøy i ventetiden og i tankeprosessen frem mot det ferdige resultatet. På YouTube finnes det en rekke opplæringsvideoer.  Vi har valgt en oppgradert versjon og prøvd oss frem så godt vi kan.  Resultatet er en digital versjon leiligheten vår i Beverskaret 4.

Planløsning roomsketcher-snapshot-44

En virtuell bolig

I Roomsketcher oppretter du et prosjekt der du legger inn alle mål, vegger, vinduer og dører.  Deretter innreder du med valg av materialer på vegger, tak og gulv,  farger og  møbler. Det er et stort utvalg av innredning i programmet, og vi valgte noen som ligner vår og endret målene på disse. På den måten får vi en romfølelse der vi kan se hvor stor plass vi får i hvert rom. Tegningene kan endres på hvis man finner ut nye løsninger, eller kommer på nye ideer . Det morsomste er at man kan bevege seg rundt i boligen i 3D  og ta snapshots som man kan laste ned og ta vare på.

planløsning roomsketcher-snapshot-53

Vi har allerede hatt venner og familie på guidede turer inne i 3D leiligheten vår i Beverskaret.  Nå føler vi at vi er på god vei til å bli godt kjent med vårt nye hjem. Det skal bli spennende å se om det virkelige resultatet blir like bra som i den virtuelle verden! Her deler vi noen snapshots med dere. Men det blir nok noen endringer før vi er helt i mål!

Planløsning roomsketcher-snapshot-60

Planløsning roomsketcher-snapshot-64

plantegning roomsketcher-snapshot-83

 

plantegning Snapshot-8.jpg

plantegninger roomsketcher-snapshot-84