Vårt sorte baderom; en lun hule med en nordisk, luksuriøs spafølelse.

Bad, Fliser, Interiør

Vårt sorte baderom; en lun hule med en nordisk, luksuriøs spafølelse.

Bad, Fliser, Interiør

Det er to bad i leiligheten i Beverskaret 4. Vi har valgt å skape to helt forskjellige uttrykk på de to badene, ett sort og et lyst.

Det er Frøland Flis og Comfort Bad som er leverandører for baderomsinnredning og fliser for Beverskaret. Våre valg for de to badene er tatt for en stund tilbake, og nå er de i full gang med flislegging i leiligheten.

Vi skal nå presentere dere for vårt sorte bad, en lun hule med en nordisk, luksuriøs spafølelse.Dette bildet fra Pinterest var en av utgangspunktene for vår baderomsinspirasjon. Hvis dere tar en titt på vår mappe på Pinterest finner dere mye,  flott baderomsinspirasjon .

ed9022d162406916f63546fea1a00bc0

Et vågalt valg?

Bad er utfordrende, vanskelig og dyrt. Derfor er dette en av de rommet vi begynte først med å gjøre oss tanker rundt. Det er så mange valg som skal tas, og så mange detaljer som skal på plass før dette bygges. Det er også en av de rommene som folk flest tar få, kreative sjangser, for det er så dyrt å pusse opp igjen om man skulle angre. Derfor kan det kanskje virke litt vågalt å innrede et baderom uten vinduer med sorte vegger, gulv og tak. Vi har allikevel valgt dette til vårt hovedbad. Vi har tidligere hatt et stort, mørkt bad i vår forrige bolig, og stortrivdes med det.  Vi ønsker vi et lunt og stille bad å starte og avslutte dagen på . Sort trenger ikke være dunkelt og trist, og ved bruk av riktig belysning,  speilflater og grønne planter, tror vi det vil bli et herlig bad med en luksuriøs spafølelse.  Vi har også en glassdør inn mot hovedsoverommet, hvor det er vinduer, som også vil slippe inn dagslys.

skjermbilde-2017-10-29-kl-16-07-47

Vår skisse i Roomsketcher

Sorte fliser

Flisevalg på badet er det første vi begynte med. Frøland Flis er leverandør for fliser til Beverskaret. Vårt valg falt  på noen flotte, blankpolerte fliser i sort med koksgrå sjatteringer fra Imola. Flisen Micron 60NL i 60×60 cm har vi valgt til gulv på hele badet og på veggene dusjnisjen. På gulvet i dusjen valgte vi en stor mosaikkflis fra samme serie med polerte og matte fliser. Fugene til flisene har vi også valgt i en matchende gråsort farge, for at det skal bli mindre «rutete» flater. Vegger og tak blir ellers malt i dempet sort våtromsmaling 10 matt fra Jotun.

froland-mosaik

part_m2-0_2_1

 

Baderomsinnredning

Baderomsinnredningen  fra Comfort Bad er fra Dansani, og er i matt sort med vask og speilskap. Til blandebatteri for vask har vi også valgt et sort, matt Fima Quad servantbatteri. Vi valgte hvit vask, og vi har også valgt ut hvitt toalett og badekar. Ellers blir det kromfargede dusj- og badekarsbatterier fra Fima på dette badet. Toalettet er også et hvitt vegghengt, enkelt toalett fra Laufen, som vi valgte en sort og kromfarget spyleplate fra Tece Square. Alt fra Comfort Bad.

19a2142bd997c5cd64ef56c537c45901

quad-servantkran-i-sort-12826_12826_2-jpg-ashx

lrg_66247_tecesquarepushplate

Speilvegg

På dette, sorte badet er det en nisje til badekar på 170 cm. På veggen bak badekaret skal vi ha en speilvegg med bronsefarget speil for å åpne rommet litt. Bronsefargede speil gir både varme og et mykt lys når takspottene i hjørnene over badekaret er vinklet mot speilet.  På bildet under er det brukt kobberplater, som også er en veldig stilig løsning.

På dette badet har vi også en hel garderobevegg med sorte rammer og tre skyvedører. Her får vi god plass til håndklær, undertøy, sokker, sengetøy osv. To av skyvedørene skal males i samme dempet sort,  som veggene, for å få dem til å blende inn i resten av miljøet. Den siste av skyvedørene skal være i bronzespeil, som veggen bak badekaret.

 

a4976ca1472fbaf298901e5e0edbdd08

Dusjnisje

På skissen under, er dusjnisjen plassert bak baderomsinnredningen. Vi har valgt en hengslet foldedør i glass fra Dansani til dusjen. Dusjen er ca 100 x 97 cm og vi har valgt et Split light dusjtermostat med takdusj i  krom her. Som belysning i dusjen skal det være to downlights for å få en spredt belysning. Ofte ser man at det er plassert en spot i midten, like over dusjhodet, som stenger for lyset. Det er også spennende at det finnes muligheter for å velge forskjellige farger på dusjrister. I dusjen skal vi ha en sort fra Frøland Flis. Nå gjenstår det bare å finne detaljer, som setter prikken over i`en på dette badet. Men noe kan vi også vente med til vi har flyttet inn ! Vi gleder oss til å vise det ferdige resultatet.

skjermbilde-2017-10-29-kl-16-08-09

split-light-dusjsett-7470_7470_2-jpg-ashx

designrist-stella-20x20_1_71fe1106