Vi har funnet baderomsinnredning for hovedbad og gjestebad.

Bad, Interiør

Vi har funnet baderomsinnredning for hovedbad og gjestebad.

Bad, Interiør

En av de mange valgene vi må ta for leiligheten i Beverskaret er baderomsinnredning. Vi har to bad som begge skal ha innredning fra vår leverandør Comfort Bad.

I leiligheten har vi et hovedbad og et gjestebad. Badene skal ha to forskjellige inntrykk, så vi må i utgangspunktet ha to forskjellige baderomsinnredninger.

 

baderomsinnredning-sort

Hovedbadet vårt skal være i sort.

Vi skal ha både sorte vegger, gulv og tak på hovedbadet, men med forskjellige materialer og strukturer. Egentlig drømmer vi om et sort badekar, men dette er en god del dyrere. Dermed falt valget på et hvitt, ovalt badekar fra den norske leverandøren Sanipro. Badekaret Paris, er klassisk og elegant, og skal få plass i en egen nisje på badet.  Til servantskap har vi valgt samme merke og modell på begge badene;  i sort på hovedbadet og hvitt på gjestebadet. Det er av merket Dansani , og modellen er Zaro. Over baderomsinnredning valgte vi speilskap med innebygd lys. Vi bygger en dusjnisje med glassdører som folder seg, for å utnytte plassen best mulig. Toalettet blir vegghengt , og er ganske standard, men vi fresher det opp med en sort og kromfarget betjeningsplate. Til servanten har vi valgt en sort, matt kran fra Quad. Vi har ikke behov for høyskap ettersom vi får en hel vegg med garderobeskap på dette badet, som også er tilknyttet hovedsoverom.

roomsketcher-snapshot-87

roomsketcher-snapshot-90

En lys og lett baderomsinnredning .

Vi har valgt et helt annet uttrykk med hvit baderomsinnredning til gjestebadet vårt. Dette er et bad som har skyvedører inn til vaskerom. Inspirasjonen til dette badet er italiensk rustikk, et bad med lyse, sandfargede fliser og hvit innredning. I tillegg til servantskap skal vi ha et høyskap med glassdører i samme serie. Her får vi en dusj med glassvegg og  glassdør som folder seg. Toalettet er også her vegghengt , og til servanten valgte vi en matt, hvit kran.

baderomsinnredning-gjestebad

RoomSketcher Snapshot-93.jpg

Livsløpsstandard

Hos Comfort Bad Raglamyr og Karmøy fikk vi god hjelp fra Cathrine. Vi trengte hjelp til å se over plantegningene våre for badene, ettersom det er mange hensyn å ta. Det skal ta hensyn til livsløpsstandard på minst ett av badene.

De viktigste kravene til boliger med livsløpsstandard er:

  • Trinnfri atkomst til boligens inngangsplan
  • Stue, kjøkken, ett soverom, bad (med mulighet for klesvask) og privat uteplass skal være på inngangsplanet, uten trinn eller trapper imellom
  • I disse rommene skal det være mulig å snu en rullestol (fri golvplass mellom møbler, vegger o.l., minst en sirkel med diameter 1,5 m)
  • Dører mellom rommene må ha maks 20 mm høye terskler og minst 80 cm fri åpning (90 cm karmbredde). Døra må også ha litt fri plass til siden for låskarmen.

Dermed er det vanskelig å få plass til de løsningene vi ønsket oss i utgangspunktet, med dusj og badekar side ved side på hovedbadet. Allikevel har vi tro på at badene skal bli kjempefine, ved bruk at de riktige flisene og riktig baderomsinnredning.