Vi har funnet vårt drømmekjøkken hos Designa Kjøkken!

Fliser, Interiør, Kjøkken

Vi har funnet vårt drømmekjøkken hos Designa Kjøkken!

Fliser, Interiør, Kjøkken

Vårt drømmekjøkken begynner å ta form! I går tok vi vårt endelige valg og fikk satt igang  Designa Kjøkken i Haugesund til å tegne det!

Et kjøkken tar mye av innredningsbudsjettet i et byggeprosjekt, så vi begynte tidlig å lete etter  det riktige uttrykket.  Siden vi har valgt å ha en helt åpen stue- og kjøkkenløsning er det ekstra viktig at vårt drømmekjøkken smelter inn i resten av interiøret i stua.

Vi har brukt mange, lange timer på Pinterest og samlet bilder til inspirasjon til drømmekjøkkenet på Beverbygg inspo mappen. Som designere jobber vi ofte med moodboards for å vise fargevalg, detaljer og inspirasjon til nye kolleksjoner. Dette vil vi også gjøre med planlegging av hvert enkelt rom i leiligheten i Beverskaret . Her ser dere moodboardet for vårt drømmekjøkken!

Drømmekjøkken i svart

Kjøkkenet er selve hjertet i huset. Det skal det også være i leiligheten vår. Her skal vi har plass til å lage mye god mat, spise alle måltider og ha en god arbeidsbenk. Fra før av har vi et hvitt kjøkken med blanke fronter og hvit benkeplate fra Ikea. Vi har vært fornøyde med dette også, men nå hadde vi lyst til å prøve noe helt nytt. Mellom stua og kjøkken har vi også et pipeløp og brannmur i teglstein. Denne er vi veldig glad i, og den skaper en slags urban, New York studio følelse. Vi ble derfor veldig glad når vi fant ut at det finnes fliser som ser ut som teglstein hos Frøland Flis! Det blir perfekt til drømmekjøkkenet!

brick-fliser-froland

Det svarte kjøkkenet

Svarte kjøkken er tøft og robust, og trenger litt plass for ikke å dominere for mye. Men i den nye leiligheten i Beverskaret er det så utrolig mye lys fra vinduene mot sør og vest, så vi har mye å gå på før det blir tungt og mørkt. På Designa Kjøkken fant vi drømmekjøkkenet.

drømmekjøkken designa-kjokken-fronter

Vårt valg falt på  Legno Nero GF fra Designa Kjøkken. Dette er et stilrent kjøkken med enkle grip-fronter. Vi endte opp med en variant med sort finer i trestruktur på frontene som gir de sorte flatene et mykere uttrykk. Kjøkkenet skal bestå av kun underskap, samt to høyskap, ett med innebygd kjøl.  I tillegg får vi en kjøkken-øy med barløsning.  Denne løsningen har vi i huset vi bor i nå, og vil gjerne ta dette med oss videre.

drømmekjøkken designa-kjokken-sort-1

Som benkeplate har vi valgt en matt, sort laminert variant fra PFP, som gir et fint spill mot de halvblanke frontene. Til oppvaskkum en nedfelt, sort vask fra Blanco med kobberfarget blandebatteri. I tillegg ønsker vi en god arbeidplass med innfelt skjæreflate. Her valgte vi en innfelt, hvitoljet eikeplate, som blir forhøyet i forhold til benkeplaten.

drømmekjøkken benkeplater og amatur

Metalldetaljene på vårt drømmekjøkken ønsker vi skal være i kobber. Hjemme har vi endel kobber i interiøret, som kjøkkenklokke, lamper og lysestaker. Dette kommer til å bli perfekt sammen med det svarte kjøkkenet og teglsteinsveggen. Så derfor falt vi pladask for den flotte steikeovnen fra Kupperbüsch i sort med kobberdetaljer! Den står langt oppe på ønskelista nå….

Hos Designa Kjøkken har de også utstilt mange flotte kjøkkenvifter. Vår favoritt er en kobberfarget hette fra norske Røroshetta! Den blir et smykke mot den grove teglsteinsveggen.

Drømmekjøkken Kupperbusch ovn

roroshetta-kobbervifte

Nå har Roy Olsen på Designa Kjøkken fått et utgangpunkt til å lage det første utkastet til vårt drømmekjøkken. Vi gleder oss til å se grunnideene på skjerm, og dele dette på et senere blogginnlegg!

Designa kjøkken grunntegning

img_4779

designa-kjokken-skisser